Categorie: "Opmerkelijk Nieuws"

Water overlast

Afgelopen Donderdag nacht hadden wij extreme water overlast thuis.
Die zaterdag daarvoor merkten wij voor het eerst dat er iets moest lekken, maar we konden niet vinden wat. Dinsdag begon het toen duidelijk te lekken vanuit het plafon. Hierop natuurlijk direct de verhuurder gebeld die nog niet echt haast had om te komen helaas.

Donderdag trokken er zware buien over Rotterdam waardoor het opnieuw begin te lekken in de slaap kamer, echter na een minuut of 5 horden we ook wat op de gang, hier stroomde het water gewoon naar beneden. Hierop nogmaals de verhuurder gebeld maar, helaas geen gehoor. Toen we even later in de meterkast keken om iets op te zoeken zagen we dat hier ook het water in stroomde. We hebben toen direct de stroom er af gedaan + de brandweer gebeld omdat de verhuurder vertikte zelf te gaan kijken.

Eerst wou de brandweer niet komen omdat het niks ergs was.
Maar toen ik zei dat de verhuurder niet kon komen en dat het lekte in de meterkast kwamen ze er direct aan. Na ongeveer 10 minuten waren ze er. Ze kwamen met 2 auto's en 1 politie bus. Beetje overdreven voor een lekkage, maargoed :)

Nadat de brandweer gekeken had bleek de dakgoot niet helemaal zijn werk te doen omdat deze verstopt zat. Doordat hij verstopt zat kwam al het water onder de dakpannen in ons huis. We zijn de hele nacht en die ochtend daarop bezig geweest met het schoon / droog maken van ons huis.

Momenteel is alles weer zoals het hoort behalve de fitrage die is beschadigd door dit alles.
Als het goed is komt volgende week iemand langs om alles met de goot in orde te maken.

P.s. Uiteraard zijn er weer foto's dus bekijk ze gerust :)