Categorie: "Over mezelf"

Back home and TODO

Weer terug in Alblasserdam na een weekendje verjaardag vieren.
Deze week veel op de agenda!

- Foto's van de bruiloft gaan regelen (deze hebben we helaas nog altijd niet gekregen)
- Video van de bruiloft hopelijk in goede staat afgeleverd (deze was nu niet juist gebrand)
- Eindelijk eens duidelijkheid over welke aannemer nu de zolder gaat doen (er loopt nu een klein conflict met de huidige 1e keus aannemer)

Ik hoop dat ik deze week al deze dingen weet te regelen. Dat zullen in iedergeval een hoop zorgen minder zijn. Als vooruitzicht kunnen we uitkijken naar het weekend relaxen met de fam. Sloot in het geboekte vakantie huisje bij de katjeskelder @ roompot :)

Autogarage Victoria Autostrada

Mijn (tot nu toe slechte) ervaring met Victoria Autostrada:

Vandaag moest ons alweer 3 jaar oude Smart naar de dealer voor een kleine beurt.
Het beestje had al bijna 40 000km gereden sinds de laatste keuring. Een behoorlijk eind dus. 's ochtends nadat ik Stijn had gedropt @ Amsterdam direct de auto afgeleverd en daarna een pokke eind lopen naar het metro station richting kantoor.

Op de middag werd ik gebeld door de garage: Er zijn 2 dingetjes die we even moeten melden omdat we ze moeten vervangen en dit gaat extra geld kosten.

1. De voorbanden zijn versleten
2. De interieur combi filter moet vervangen worden.

Uiteraard is mijn eerste reactie: Wat is hiervan de prijs?
De banden waren € 230,- voor beide banden en de filter was € 350,-. Gezien het hoge bedrag heb ik gezegd maar even te wachten met de filter en voor de banden had ik al iets anders geregeld.
Ik ging uiteraard even op onderzoek uit of de prijzen marktconform waren en kwam bij een garage in Hardenberg terecht. Deze vertelde me dezelfde filter te kunnen leveren voor 42 euro incl. btw en incl. montage. Mijn eerste reactie was natuurlijk: Even het bedrag controleren bij mijn garage, want dit KAN gewoon niet kloppen. Ik gebeld met de vraag / opmerking dat dezelfde filter ergens anders slechts 42 euro kost. Wat ik te horen krijg: Bedankt voor het melden! Ik denk WAT? Hoor ik dit goed?

B E D A N K T VOOR HET MELDEN???

Ik begin direct een beetje opgefokt te raken en zeg hem duidelijk dat dit niet is waarvoor ik bel. Ik wil weten of de prijs van 350 euro klopt. Ja die klopt kreeg ik te horen. Mijn reactie daarop is natuurlijk: Hoe verklaar jij 290 euro verschil want dit is echt niet iets wat je kunt verkopen bij bijvoorbeeld een bovag. Toen kreeg ik ineens te horen dat het maar 48 euro koste en dat hij op 350 kwam vanwege een type fout. Afijn, ik gaf uiteraard direct opdracht om het dan wel te plaatsen, maar je voelt hem al aankomen: NEE dat gaat niet meer, ze zijn net klaar. Ik zeg WAT 5 min geleden waren ze nog bezig? Wat is dit, kun je hem niet terug de garage in rijden en het alsnog uitvoeren? Anders moet ik helemaal terug komen.... Nee, dat bleek niet mogelijk want ze hebben een strakke planning zijn tenslotte ambtenaren.

Na wederom een pokke eind lopen na de garage heb ik daar nogmaals verhaal gehaald hoe hij op € 350 kwam en waarom het alsnog niet geplaatst kon worden. Dit keer kreeg ik te horen dat € 350 de totaal prijs was. Ik kijk op de factuur en het te betalen bedrag is 211,xx
Dus ik vraag: 48 + 211 = 350? Nou nee, ik had een typefout gemaakt was toen zijn excus weer. Mooi broodje aap dus.

Toen heb ik hem gevraagd zich eens in te leven in mij. Wanneer ik gebeld wordt met 2 dingen die gedaan moeten worden en ik krijg 2 losse prijzen te horen waaronder dus de € 350 voor de filter te horen, ik wel even schrik en niet direct akkoord ga! Wanneer ik daarna 5 min later ZIJN fout moet ontdekken dat het geen € 350 maar € 48 moet zijn het behoorlijk asociaal is dat IK voor ZIJN fout mag gaan opdraaien en dus later terug mag gaan komen. Hij snapte dit maar kon er niets meer aan doen.

Toen ik dus niets meer zei kwam er ook niets meer van zijn kant. Ik had echter nog wat vragen bij hem neergelegd dus ik vraag: Is daar naar gekeken en wat is er gedaan / kan er gedaan worden? Tja de koppeling bak was even ingesmeerd en de koppeling... eummm.... OHJA die moest al 3 jaar geleden voor een recal naar de fabriek omdat deze fouten bevat. Mijn vraag was gezien de korte geschiedenis: Wat is de prijs? Dit valt toch onder garantie??
Ligt eraan tot wanneer uw garantie loopt zei de heer Bart Ram toen.
Op dat moment dacht ik echt: Wat doe ik hier nog? Een dealer waar mijn auto wegkomt weet NIET tot wanneer ik garantie heb terwijl ze verdorie net een kleine beurt hebben uitgevoerd.... Ik geef hem dus een denk opdracht:

1. Je hebt net een keuring gedaan ZONDER APK
- Dat heeft niets te betekenen is het antwoord

2. De auto is 3 jaar oud
- Dat heeft niets te betekenen is het antwoord

3. Jullie standaard garantie is 4 jaar.
- Ohja ik zie het staan..

Echt, de vervolg afspraak die ik heb staan is tevens de laatste op dit adres.
Achteraf kwam ik er ook nog achter dat de auto ruim 15km had gereden terwijl hij bij de garage stond + ik vuil meekreeg van de garage in mijn auto..

Morgen een update HOE ze dit nu gaan afhandelen, want ik ben zeker niet tevreden met de huidige afhandeling.....

Ja we leven nog!

Heeeeeel lang geleden update ik dit nog wel eens, maar door gebrek aan tijd lijkt het er niet meer op. Binnenkort even een foto update e.d. Dit bericht was alleen even ter info :P

OHnee DUITS :(

Mijn cursus duits is ja dah!
De eerste bladzijden leken een makkie, maar nu al zijn we bij de grammatica.
Wat een drama is dat zeg. Nu weet ik weer waarom ik er een hekel aan had op school.
Afijn, na de drukke week met meerdere problemen en een weekend waarin in me redelijk beroerd voeld is het tijd voor Deutch! Jawöl und bier mit bratwurst.

Nu alleen nog leren bbqen.

Jarig!

Gisteren was ik jarig (22 jaar alweer).

Donderdag avond was ik al terug bij mijn ouders huis. Ik heb het daar gevierd zodat niet iedereen zo ver hoeft te rijden, daarbij is ons huidige huis niet echt gemaakt om 12 mensen in te houden :).

Mijn eerste “cadeau” kreeg ik woensdag van Stijn / Maarten / Stefan.
We zijn toen uit eten geweest.
De eerste fysieke cadeaus kreeg ik donderdag al van Mirjam, oa een WII game en wat andere praktische dingen. De rest kreeg ik uiteraard op mijn verjaardag zelf.
Van mijn ouders kreeg ik een dartbord + wat dingen om van te eten :)
Verder grotendeels geld. ’s Avonds hebben we de verjaardag echt gevierd met de familie.

Nu nog maar 364 dagen tot ik weer jarig ben (hopelijk red ik dat :P)

Webhosting day 2007

Afgelopen week ben ik samen met mijn collega Stijn naar WHD (web hosting day) geweest. Zondagavond kwamen we na een lange rit aan in Keulen. We zijn niet rechtstreeks gereden, maar eerst nog even langs Stijns ouders gegaan.

Nadat we in hadden gechecked gingen wij naar de Dragon bar.
Daar hebben we een lekkere cocktail gehad en daarna wat biertjes gedronken. Voordat we het wisten was het al 01.30. We zijn toen gaan slapen, om om 07.15 alweer wakker te worden. Nadat we beide alle ochtend-bezigheden gedaan hadden gingen we naar ons ontbijt.
Daar kwamen we iemand tegen die Stijn kende. Helaas bleef de gezelligheid uit.

Na het ontbijt zijn we naar de opening en tevens eerste congres geweest.
Daar begon Microsoft. Daarna zijn we naar het congres van SWsoft geweest. Daar hoorden we dat we ons nog konden inschrijven voor het VIP diner 's avonds. Uiteraard hebben we dit direct even gedaan.
De rest van de dag hebben we bijna constant in het main forum gezeten.

Het middageten hadden we in de bamboo. Dit was ook erg uitgebreid en lekker. Tevens waren alle drankjes hier gratis, wat natuurlijk nooit verkeerd is.

's Avonds hadden we dus het diner voor VIP'S. Omdat we lekker vroeg waren konden we een tafel uitzoeken. Uiteraard voor plekken gekozen waar we het podium goed konden zien, want daar werd later die avond nog opgetreden. Al met al was dit een avond om niet snel te vergeten. Het verliep ongeveer zo: Optreden > Eten > Optreden > Eten > Optreden enz. Ook hebben we hier nog een leuk gesprek gehad met de mensen van AMD. Aan het einde van de avond kwam de verrassing, we moesten de drankjes zelf betalen. Niemand die er was wist dit. De AMD mensen hebben onze rekening betaald, wat natuurlijk aardig was, maar het was een onaangename verrassing.

De tweede dag was een stuk minder leuk. Op deze dag erg veel achter de laptop gezeten en iemand die veel met gameservers in Duitsland deed tegengekomen (link11). Hier hebben we bijna de hele middag mee gelopen.
's Middags nog een presentatie gehad van AMD, maar verder niets bijzonders.
's Avonds hadden wij het eind feest. We zijn hier slechts een uur geweest. Even snel gegeten, even in de achtbaan en naar huis.

We waren beide redelijk kapot van het laat naar bed > vroeg opstaan en hele dag luisteren. Toch waren deze 2 dagen erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

p.s. voor mensen die toegang hebben: Er zijn tevens foto's beschikbaar.

Op avontuur in Hellevoetsluis

Afgelopen vrijdag (23 februari 2007) was het dan zover. We gingen een dagje naar Hellevoetsluis. Zoals sommigen van jullie misschien wel weten ben ik momenteel bezig met een stage en afstudeerperiode bij Arcadis. Mijn stage-opdracht zal gaan over het maken van een nulmeting wat betreft milieuzorg binnen het bedrijf. Mijn afstudeeropdracht gaat dus over Hellevoetsluis. De precieze invulling is helaas nog niet bekend, ik ben nog bezig met het maken van het onderzoeksvoorstel.

In het kader hiervan zijn Rick en ik dus een dagje naar Hellevoetsluis geweest en hebben de toerist uitgehangen. We hebben o.a. de Vesting, winkelcentrum de Struytse Hoeck en een stukje strand bezocht. Voornamelijk in de Vesting was het erg leuk. We hebben hier o.a. het Droogdok Jan Blanken bezocht. De Vesting heet trouwens 'de Vesting' omdat Hellevoetsluis vroeger een vestingstad was, of liever gezegd een vestinghaven:

Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet ontstond in het begin van de 17-e eeuw een thuishaven voor de Hollandse Oorlogsvloot. Een haven die later steeds meer werd versterkt, waardoor de unieke combinatie van vestingstad en oorlogshaven ontstond. Admiraals als de Ruyter, Tromp en Piet Hein hebben er hun thuishaven gehad en in 1688 vertrok Willem III vanuit Hellevoetsluis met 400 schepen richting Engeland om daar koning te worden.

Toen Hellevoetsluis in 1830 door de aanleg van het Kanaal door Voorne voorhaven werd van Rotterdam, begon een periode van enorme groei en bloei; scheepvaart gaf welvaart. Helaas werden de zeeschepen te groot voor deze verbinding en aan het einde van de 19e eeuw (1872) werd de Nieuwe Waterweg de nieuwe zee-verbinding met Rotterdam.
De marine verdween en de grootste werkgever, de Rijkswerf werd in 1934 opgeheven, waardoor ook veel inwoners van Hellevoetsluis genoodzaakt waren te verhuizen. Nadat in 1944 ook nog eens een groot gedeelte van Hellevoetsluis door Duitse bezetting werd gesloopt, leek Hellevoetsluis ten onder te gaan.

In 1960 werd de oude marinestad samengevoegd met de naastliggende gemeenten Nieuwenhoorn en Nieuw-Helvoet, en in de jaren 70 werd Hellevoetsluis aangewezen als groeikern, om uit te groeien tot tweede woonstad op Voorne-Putten. Hellevoetsluis kreeg veel nieuwe inwoners. Vooral mensen die elders werken zoals in het Europoort-Botlekgebied en Rotterdam, maar die door de goede verbinding kozen voor de rust en ruimte van Hellevoetsluis.
Sinds die tijd zijn er veel nieuwe wijken ontstaan, de Struyten, de Kooistee, den Bonsen hoek, de Ravense hoek; ruime opgezette wijken, middenin het groen en dichtbij het water, een heerlijk schoon woon- en recreatieklimaat! Als groeikern verdubbelde in de jaren '70 het aantal inwoners en werden tal van voorzieningen voor hen gerealiseerd.

Jullie kunnen de foto's van Hellevoetsluis uiteraard bekijken onder het kopje foto's!

Groeten Mirjam

1 2