Nieuwe auto, spullen zoeken en klussen

De afgelopen weken worden we een beetje geleefd. We zijn druk geweest met allerhande voorbereiding voor de woning. Onze planning is namelijk erg strak ingedeeld met 4 weken bouw, 1 week vloeren en 1 week keuken. Tussen deze tijd gaat nog de vloerverwarming gelegd worden.

Laten we bij het begin beginnen. Sinds 2017 ben ik weer in loondienst gegaan, daarbij horen ook andere voorwaarden als voorheen en één hiervan was een lease auto. Dus sinds maart rijdt ik een Tesla! Wat een pracht ding en wat rijdt het fantastisch!


Ik viel met mijn neus in de boter omdat ik een paar dagen nadat ik de auto had opgehaald direct naar WHD in Duitsland mocht gaan. Dit was een rit van ruim 600km. Dus genieten geblazen. Iets daarvoor hebben we de opening gehad van ons pand. Een geweldig succes met een fantastische opkomst.Dan natuurlijk het allerbelangrijkste: Onze nieuwe woning. Het is allemaal wat anders gelopen dan gepland. Ons eerste idee was namelijk om de vloeren te laten, de keuken te laten en ook zelfs boven de vloeren te laten liggen. Afijn, jullie voelen hem al aankomen: We gaan alles vervangen.... Hoe langer we bezig waren hoe meer dingen we zagen. Het was duidelijk dat de vorige bewoner een klusser was die vooral graag experimenteerde. Niets is echt tot in de puntjes uitgewerkt. Het is er, maar niet netjes. Daarop hebben we besloten om toch alles aan te pakken. Dit zorgde ervoor dat onze aannemer ook weer van alles extra tussendoor moest gaan passen. Uiteindelijk is dit gelukt. Erg fijn dat dit allemaal kan! Wat hebben wij tot dusver gedaan?

- De gehele badkamer gesloopt


- Alle Radiatoren verwijderd beneden
- Trappen en traphekjes geschilderd.
- Al het behang verwijderd


- Alle muren glad gemaakt en geschuurd
- Alle onderdelen van de ramen en muren verwijderd
- Alle gaten (tig tallen) dicht gesmeerd.
- Keuken laten afvoeren en tegels zelf eraf gehaald
- Alle laminaat verwijderd incl. ondervloer


- Alle noodzakelijke spullen uitgezocht voor de bouw
- Keuken en vloeren uitgezocht
- Bank uitgezocht (gisteren)
- Bijna al het behang gekochtDaarnaast natuurlijk de nodige mensen geregeld voor behangen, vloeren leggen, vloerverwarming leggen etc. Al met al heel wat stress en gedoe. Maar dankzij hulp van mijn ouders, Mirjams ouders en Jan zijn we een heel eind gekomen. Vooral mijn Vader heeft veel werk verricht in de afgelopen weken met de dagen dat hij heeft kunnen helpen met van alles en nog wat!

Morgen beginnen ze van de bouw en gaan ons huisje eindelijk vorm krijgen! Ik ben erg benieuwd en zal jullie op de hoogte houden!

Nog geen reactie(s)
Plaats een commentaar

Jouw e-mail adres zal niet worden getoond op deze site.
(Voor mijn volgende reactie op deze site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)