School foto's!

Tiemen heeft deze week zijn schoolfoto's gekregen. Dorian mocht ook op de foto!
Wat staan ze er leuk op samen! En ja ze zijn bijna even groot...

School foto's!
School foto's!
School foto's!

Computeren eerste schooldag, bezoekje F1 Spa

En toen was het alweer Augustus! De tijd vliegt werkelijk voorbij. Het is nu al stiekem september op het moment dat ik dit bericht schrijf.
Helaas was we vaak geen tijd in het weekend om even een uurtje rustig te gaan zitten om een stukje te gaan typen.

Deze maanden verwacht ik dat het iets rustiger gaat worden. We hebben namelijk veel weekenden geen plannen of afspraken. Dat is op zich wel zo lekker.
We zijn nog één weekend in Twente voor verjaardagen maar daarna staat er niks meer gepland. Toch vermaken de kids zich altijd opperbest bij de Opa's en Oma's.

Helaas was het weer in augustus niet altijd goed. Daarom maar eens met Tiemen voor het eerst achter de computer gaan zitten, ik denk dat we dit beeld in de komende jaren nog vaker gaan zien, maar hier heb ik dus de fout gemaakt om hem spelletjes te laten doen op de computer....


Hij vermaakte zich opperbest samen met mij. En ik vind het zelf nog leuk ook! Win win zou je zeggen!
De dagen dat het wel lekker weer is gaan we lekker naar buiten spelen in één van de vele speeltuinen die hier zijn. Dat is best goed geregeld in Zwijndrecht.
Na al die vrije dagen zit de vakantie er voor de kids in augustus ook weer op! Tiemen zijn eerste schooldag op de nieuwe school breekt aan!
Tiemen vond het wel een beetje spannend maar liep de klas in opzoek naar zijn stoeltje zonder problemen.Ik kreeg deze maand een onverwacht leuke vraag of ik mee wilde gaan met Acronis naar de F1 van België. En wat is nu een beter moment om te gaan dan nu met Max Verstappen die zijn thuis wedstrijd rijdt? Dus ik heb direct ja gezegd en een paar dagen later vertrok ik naar Maastricht om vanuit daar naar het circuit te gaan. Het was op Zaterdag al bizar druk. De infra is daar echt bizar slecht geregeld. Viel mij echt tegen. De races van alle klassen waren erg leuk om te zien. Al is het jammer dat je maar 1/20 van het circuit ziet waardoor je afhankelijk bent van de schermen die zga onleesbaar waren. Als ik dan kijk wat de kaartjes kosten zou ik nooit hiervoor willen betalen. Ik blijf dan liever lekker burgerlijk thuis.. Misschien ben ik iets bevooroordeeld omdat Max heel snel uitviel maar toch...Ondertussen genieten we nog iedere dag van ons huis met heerlijk veel ruimte en niet te vergeten: Fantastische badkamers.

Uitje werk Mir, Washington en avondje met broers en Pa

Eindelijk een beetje thuis in ons nieuwe huis, meeste is nu uitgepakt. We missen nog wat kastruimte, maar dit gaat helemaal goed komende in de komende tijd!
Ook de serre is nog volledig leeg. Dus ook daar moeten we tzt nog wat aankleding aan verzorgen.

De maand zijn we letterlijk begonnen met een feestje en wel van Mirjams werk. Een erg leuk terugkerend iets. Dit jaar gingen we graffiti spuiten en een escape room doen.


De escape room was toch wel het hoogtepunt voor mij, het was de eerste keer en helaas niet gelukt! Maar wel erg leuk om te doen. Het graffiti spuiten was vooral moeilijk om een ontwerp te bedenken. Ik had niet echt goede inspiratie maar ben uiteindelijk toch tot iets gekomen. Mirjam had een beetje hetzelfde probleem... Maar met een gebroken hand hand gaat alles ook niet zo makkelijk. Dus extra plus punten voor Mir.

Een weekje later ben ik vertrokken naar Washington voor het werk. Het was gelukkig zo dat er al oppas geregeld was, want Mirjam kan natuurlijk niks beginnen in het gips, de afgelopen dagen ben ik vooral bezig geweest met aankleden, luiers verschonen, bad, etc. Aanpoten dus. Het voelde daarom toch ook wel een beetje om op vakantie te gaan. Maar wel een serieuze :-).


Dit zou mijn 3e Inspire worden wat eerder WPC hete. Als ik het zo inschat ook de laatste. Voor de verandering was ik eens op tijd op het vliegveld, dus we hadden alle tijd om lekker rustig aan te doen. De vlucht verliep prima. Bij aankomst was het al snel duidelijk dat we het deze week lekker warm gingen krijgen. Gemiddeld was het toch wel 35 graden. In de zon eigenlijk niet te doen.

De eerste dag hebben we niet meer gedaan dan het hotel opzoeken, een klein stukje lopen en daarna lekker eten.
De tweede dag in de ochtend even de nodige bezienswaardigheden bekeken zoals het witte huis, Washington monument en het Capitol.
We hebben tijdens ons bezoek meerdere vlogs gemaakt voor de thuisblijvers. Was erg leuk om te doen.De volgende dagen stonden volledig vol met Microsoft sessies, meetings en borrels. Deze dagen zijn vaak lang en erg vermoeiend.
Je begint om 07.00 en ligt vaak pas midden nacht in bed. Na een paar dagen breekt dat wel op. Maar het was erg leuk om al deze mensen weer te spreken en te zien. De laatste dag had ik nog weer even tijd voor wat sightseeing en een bezoekje aan het space museum. Voor de kids heb ik toen nog een leuk setje kleren gekocht.Na een weekje kwam ik moe maar vol energie en nieuwe ideeën thuis. Je eigen bed slaapt toch het lekkerste. Tenminste als je kinderen er niet steeds bij in gaan liggen. Ze hebben beide soms dagen dat ze steeds bij ons willen liggen. Op zich lief, maar de ruimte wordt daardoor wel extreem beperkt :P

De maand sluiten we af waarmee we begonnen waren: Een uitje met mijn broers en pa. Samen hebben we een escape room gedaan (zo leuk vond ik het dus) om daarna samen gezellig te eten en een film te pakken. Toch leuk om te horen dat dit voor het eerst sinds lange tijd (20jaar +) dat Pa weer in een bios was.

Tiemen 5 Jaar, ik 32 jaar en eindelijk verhuizen

Tussen alle drukte door is onze kleine grote man 5 jaar geworden. Het begint al een jongen te worden... Tiemen was als een van de eerste jarig in zijn klas en mocht van ons een verjaardag feestje geven.
Dat vond hij erg spannend en had er dan ook erg veel zin in. Tegelijk een beetje dubbel, want we wisten dat het ook de laatste keer zou zijn dat Tiemen de meeste kinderen zou zien. Na dit schooljaar zal hij namelijk van school wisselen in Zwijndrecht. Het feestje was een groot succes, wij waren doodop met 8 kinderen zoet houden, maar het was een zeer geslaagd feestje! Natuurlijk kreeg Tiemen leuke cadeau's. Helaas door de drukte zijn foto's er een beetje bij in geschoten, maar er zijn er nog een paar gelukt.Na de verjaardag hadden we nog een week voordat we gingen verhuizen, er moest nog veel gebeuren, vooral die kleine dingen kosten veel tijd: Stopcontacten vervangen, spullen monteren, etc.
Maar ook de voorbereiding voor de verhuizing moesten we gaan treffen. Dus dozen inpakken / spullen uitzoeken en dingen de-monteren. Gelukkig kwam Jan deze week helpen en heeft hij voortreffelijk werk verricht door te helpen met ons nieuwe bed in elkaar zetten, het verrichten van allerhande klusjes en natuurlijk niet te vergeten het slepen en demonteren van zaken in ons te verlaten huis. Zonder zijn hulp was het nog heel moeilijk geworden om alles af te krijgen. En hadden we op zijn minst op de verhuisdag zelf nog heel veel meer werk moeten verrichten.De verhuizing zelf op 10 Juni liep gesmeerd, we hadden voldoende hulp en we waren ruim voor de planning klaar met alles. De 11e ben ik nog weer even gaan kijken in het lege huis welke spik en span was gemaakt door Ma Sloot. Toch apart zo'n leeg huis en wat leek het huis klein in vergelijking met de huidige. De eerste week in het huis bevalt goed, we zijn nog wat dagen vrij en gebruiken deze gretig om schoon te maken en dozen uit te pakken. Eigenlijk weten we 95% van de dozen nog dezelfde week uit te pakken.Na deze hectische dagen zijn we naar slot Loevestein geweest, een kasteel waar Tiemen op school over gehoord heeft en nadat hij een tijd lang als thema "ridders en kastelen" had op school is zijn interesse groot. Tiemen vond het dan ook helemaal geweldig dat we hier naar toe gingen. En het was ook erg leuk! De kinderen konden zich prima vermaken en er was heel veel te doen voor ze. Zeker voor herhaling vatbaar.22 Juni werd ik dan alweer 32 jaar. Poe hé, dat is nogal... Na mijn verjaardag kwamen er twee mindere dagen.. Dorian werdt door Tiemen van de bank gedrukt en liep een flinke snee op in zijn kin. Deze moest gelijmd worden helaas. En de dag daarna breekt Mirjam haar hand na een val op de trap.Vervelend detail: Dit was op de verjaardag voor de Familie die thuis zaten terwijl wij in de gipskamer zaten. 4 weken moest ze het er mee doen en ik moest mijzelf zien te redden met de twee kleine koters. Gelukkig ging dit allemaal prima, maar ohoh, wat een gedoe zo die eerste weken na de verhuizing...

Mei maand klusmaand

Deze maand moest het dan echt gebeuren: Klussen! De woning is in de vorige weken flink gestript met behulp van Ma en vooral Pa sloot. Nu konden de betaalde klussers aan de slag.
Direct op 1 Mei is er begonnen met het uitbreken van de muur in de badkamer en het plaatsen van een muur voor onze toekomstige badkamer. Het gaat altijd lekker snel die muur op en af bouw.Ook de dagen die volgen in dezelfde week vertonen veel zichtbaar werk zoals het geraamte voor het badkamer plafond, realiseren van de CV kast, Leidingen vrezen en egaline leggen in de badkamers. Ik denk dat de foto's voor zich spreken... De gehele week was ik aanwezig bij de bouw, heb ik de mensen instructies gegeven en waar nodig geholpen en/of hulp geregeld.Tussen deze drukte was er wat minder tijd voor de kinderen, dus hebben we in het weekend even tijd gemaakt voor ze. Samen zijn we gezellig naar Bijdorp geweest. Vooral het aquarium was wederom een succes!


De tweede week staat eigenlijk ook volledig in het teken van de nieuwe woning. Alles wat we kunnen besteden we hier. Dat moet ook wel omdat we in Juni al willen gaan verhuizen! Na dit weekend zijn we een dagje naar schiphol geweest, de kinderen vinden dit altijd erg leuk om te zien en doen.

De derde week van Mei wordt er veel gewerkt aan de afwerking, schilderen, kozijnen, kitwerk etc. Het begint nu al echt vorm te krijgen! We zijn in het weekend wederom wat leuks gaan doen en naar Tivoli geweest samen met Robert en Jaqie, dit alles alvast voor de verjaardag van Tiemen en nog van de verjaardag van Feline.De laatste week was de week van het behang en de vloeren. Nu ziet het er echt af-af uit! Volgende maand gaan we al verhuizen, wat gaat die tijd snel en tegelijk ook zo langzaam. We hebben ondertussen erg veel zin om te gaan wonen in Zwijndrecht!


Nieuwe auto, spullen zoeken en klussen

De afgelopen weken worden we een beetje geleefd. We zijn druk geweest met allerhande voorbereiding voor de woning. Onze planning is namelijk erg strak ingedeeld met 4 weken bouw, 1 week vloeren en 1 week keuken. Tussen deze tijd gaat nog de vloerverwarming gelegd worden.

Laten we bij het begin beginnen. Sinds 2017 ben ik weer in loondienst gegaan, daarbij horen ook andere voorwaarden als voorheen en één hiervan was een lease auto. Dus sinds maart rijdt ik een Tesla! Wat een pracht ding en wat rijdt het fantastisch!


Ik viel met mijn neus in de boter omdat ik een paar dagen nadat ik de auto had opgehaald direct naar WHD in Duitsland mocht gaan. Dit was een rit van ruim 600km. Dus genieten geblazen. Iets daarvoor hebben we de opening gehad van ons pand. Een geweldig succes met een fantastische opkomst.Dan natuurlijk het allerbelangrijkste: Onze nieuwe woning. Het is allemaal wat anders gelopen dan gepland. Ons eerste idee was namelijk om de vloeren te laten, de keuken te laten en ook zelfs boven de vloeren te laten liggen. Afijn, jullie voelen hem al aankomen: We gaan alles vervangen.... Hoe langer we bezig waren hoe meer dingen we zagen. Het was duidelijk dat de vorige bewoner een klusser was die vooral graag experimenteerde. Niets is echt tot in de puntjes uitgewerkt. Het is er, maar niet netjes. Daarop hebben we besloten om toch alles aan te pakken. Dit zorgde ervoor dat onze aannemer ook weer van alles extra tussendoor moest gaan passen. Uiteindelijk is dit gelukt. Erg fijn dat dit allemaal kan! Wat hebben wij tot dusver gedaan?

- De gehele badkamer gesloopt


- Alle Radiatoren verwijderd beneden
- Trappen en traphekjes geschilderd.
- Al het behang verwijderd


- Alle muren glad gemaakt en geschuurd
- Alle onderdelen van de ramen en muren verwijderd
- Alle gaten (tig tallen) dicht gesmeerd.
- Keuken laten afvoeren en tegels zelf eraf gehaald
- Alle laminaat verwijderd incl. ondervloer


- Alle noodzakelijke spullen uitgezocht voor de bouw
- Keuken en vloeren uitgezocht
- Bank uitgezocht (gisteren)
- Bijna al het behang gekochtDaarnaast natuurlijk de nodige mensen geregeld voor behangen, vloeren leggen, vloerverwarming leggen etc. Al met al heel wat stress en gedoe. Maar dankzij hulp van mijn ouders, Mirjams ouders en Jan zijn we een heel eind gekomen. Vooral mijn Vader heeft veel werk verricht in de afgelopen weken met de dagen dat hij heeft kunnen helpen met van alles en nog wat!

Morgen beginnen ze van de bouw en gaan ons huisje eindelijk vorm krijgen! Ik ben erg benieuwd en zal jullie op de hoogte houden!

Dorian 3 jaar

Ohoh, wat gaat de tijd toch snel! Dorian is alweer 3 jaar! Wat een kereltje is het al geworden.
Praten als de beste en eigenwijs als een kampioen. Ik vraag mij telkens af of Tiemen nu ook zo was of dat Dorian dit een beetje in extrema is soms. Het praten gaat in ieder geval steeds beter. Woorden als Beneden spreekt hij nu soms goed uit en andere veelvoorkomende woorden zijn ook goed verstaanbaar. Vooral de klanken midden in een zin zijn lastig nog voor hem evenals de R. Het is dan ook thuis blenge en bijvoorbeeld: waal gaan we naar toe?

Dorian verheugde zich al ruim een week op zijn echte verjaardag (vejaajag zoals Dorian het zegt). Ieder feestje vond hij een beetje extra leuk omdat hij wist dat ook hij jarig zou gaan worden.Een tijdje terug hadden we aan hem gevraagd wat hij graag zou willen hebben op de verjaardag, zijn antwoord: Een ipad en een fiets.


We zijn uiteraard voor de fiets gegaan en hij heeft deze dan ook van ons gekregen. Toen Dorian beneden kwam vond hij eerst de slingers vooral leuk: EEN FEESTJEU!!!!
Toen hij de fiets zag ging hij er op af en ging er direct op zitten om daarna af te stappen en de fiets te gaan knuffelen. Zo schattig!De dagen erop is hij flink verwend, eerst thuis, daarna bij Opa en Oma waar we de verjaardag hebben gevierd. Wat een feest zeg! Dorian genoot met volle teugen. Zijn verzameling cadeau's was dan ook niet mis!


De dag na al het feesten nog even bij het kinderdagverblijf een feestje gevierd en toen was het klaar..Nu moet hij weer een jaartje wachten en dan is ook hij alweer 4 jaar en gaat hij naar school..
Wat gaat het allemaal toch snel met die kleintjes..