Lekkage; Zwaluwe bouw topic

We hebben lekkage in ons huis gebouwd door Zwaluwebouw vestiging: Zevenbergschen Hoek.
Dit helaas niet de eerste keer, we hebben twee keer eerder al eens lekkage gehad en dat duurde ongeveer 3 weken voordat er iemand kwam. Waar ik me nogal over verbaasde. Om voor mezelf en voor alle potentiële klanten van Zwaluwebouw een indruk te geven hoe we 2 jaar na de laatste klacht ervoor staan houd ik dit liveblog bij voor iedereen.

14-01: Klacht gemeld per mail (zie foto's)
15-01: Zwaluwe heeft ons huisnummer gebeld (niet mobiel geprobeerd)
16-01: Terug gebeld in de ochtend, komen vandaag langs + langs geweest en volgens hen opgelost met het vastleggen van het lood was omhoog was gewaaid. Maw: De klacht was nu wel HEEL snel opgelost, waarvoor dank. Ben benieuwd wat er was gebeurd als ik niet had terug gebeld.
20-01: Weer een regenbui, en helaas niet opgelost. Gebeld en klacht wordt doorgegeven
21-01: Wordt gebeld met de vraag om informatie.
12-02: Eindelijk iemand ter plaatse die het naar zijn eigen zeggen heeft opgelost.

Sinds een aantal dagen is mij opgemerkt dat we lekkage hebben in 1 van de slaapkamers. Ik heb 2 foto's toegevoegd zodat jullie een beeld erbij hebben. Wij dachten dat het wellicht aan de wind zou liggen afgelopen week, maar ook bij een kleine bui zoals gisteren komen er druppels naar beneden.

Er zijn al eens reparaties uitgevoerd door jullie/onderaannemer aan de andere zijde van de dakkapel. Maar het probleem dus dus elders ook opgetreden.

Vervelend genoeg is deze lekkage op de net vernieuwde kinderkamer, dus enige snelheid zou ik waarderen, om zo verdere waterschade te voorkomen.

Graag ontvang ik van u een bericht terug wanneer mijn klacht is ontvangen.


De ingewikkelde wereld van waterontharders

Al sinds een week oriënteer ik me op waterontharders, waar moet je op letten en welke zaken zijn belangrijk?
In mijn zoektocht ben ik veel verschillende aanbieders tegen gekomen. Opvallend: Ze roepen allemaal dat hun product zuinig is in het zoutverbruik en dat ze iets "unieks" in hun soort hebben. Vaak klopt dit ook maar ieder merk heeft zo zijn eigen pro's en cons. Ben je zelf op zoek en weet je niet waar je moet kijken dan help ik je graag op weg.
Allereerst is voor particulieren tot 5 personen een bedrag van € 1500,- echt het maximale wat je moet uit gaan geven aan een product zoals deze. Ben je zelf wat handig dan raad ik aan een dergelijk product te kopen bij een groothandel of groot technisch bedrijf hiermee bespaar je toch al snel € 200,-.

Alle andere zaken waar je op moet letten zijn vooral:

1. Naar welke DH gaat de ontharder terug, de berichten hierin zijn tegenstrijdig, maar volgens het laatste TNO onderzoek kan een Duitse hardheid van 0 geen enkel kwaad.
2. Er zijn varianten met een natte en een droge zout bak, de droge is in de regel een betere keuze omdat deze geen mogelijkheid heeft tot bacterie vorming.
3. Het schoonspoelen van de harskolom kan op verschillende manieren gedaan worden. Volume gestuurd en tijd gestuurd en een combinatie ervan. De beste optie voor de zuinigheid is een combinatie gestuurde machine. Er zijn zelfs machines die "slim" zijn en het verbruik van de afgelopen dagen onthoud en zo bepaald of hij gaat regenereren of niet.
4. Stroom, batterij of op druk? De machines hebben allemaal een vorm van spanning nodig om te functioneren. Dit kan op stroom batterij of op druk. In feite allemaal geen probleem zei het een feit dat de apparaten die op waterdruk werken minder elektrische onderdelen bevatten en dus zeer waarschijnlijk minder storingen krijgen.
5. Zout verplichte afname of niet? Veel bedrijven verplichten het afnemen van zout bij hen, sommige ook niet
6. Onderhoud en garantie, vaak een combinatie van. Geen enkel bedrijf geeft meer dan 3 jaar garantie zonder dat je onderhoud bij hen afneemt.
7. De inhoud van de harskolom, deze bepaald hoe vaak er een regeneratie plaats moet vinden en bepaald vaak tevens de inhoud van de zoutbak die er is, ik wil niet direct zeggen dat groter beter is maar het verhaal dat er harsen zijn die 10x beter zijn dan anderen geloof ik niet dus pas op met het kopen van een machine met een extreem kleine harskolom.
8. Zoutbak apart plaatsen, enkele ontwerpen hebben de mogelijkheid om de zoutbak elders te plaatsen. Zo heb je wat meer vrijheid, een mooie optie, maar bedenk: Iedere kabel kan voor extra problemen zorgen.
9. De algemene werking van het apparaat, de ene zeg dat hun apparaat met onthard water spoelt dus minder of geen onderhoud nodig heeft, de andere roept dat onderhoud altijd nodig is no-matter what. Keuze is beetje aan jezelf, maar ikzelf heb zoiets: Het gaat om je drinkwater, daar wil je geen risico's bij nemen.
10. Gebruik je gezonde verstand, veel verkopers hebben direct door hoe graag je het apparaat wil en waar ze op moeten inspelen, bijvoorbeeld: Ja kleine baby's daar is ons product het beste voor want we halen ook andere dingen uit het water. OF: Ja bij huidproblemen moet je echt bij ons zijn want wij gaan terug naar 0DH. Denk altijd even terug naar wat jij wil en wat jij belangrijk vind.

Wat vragen die je moet stellen mijn inziens:

1. Naar hoeveel DH gaan jullie terug? En waarom? Plus kan dit naar wens worden aangepast?
1a. Hoe garanderen jullie dat deze hardheid continu is? Dus niet dat er grote variaties zijn.
2. Hebben jullie een droge of natte zoutbak?
3. Hoe gaat de regneratie? Is dat tijd, volume, tijd en volume of computer gestuurd?
4. Zijn er unieke features die jullie product heeft? (zelf de hardheid meten en daarop mengen bijvoorbeeld)
5. Is de zout verplicht af te nemen bij jullie of heb ik een vrije keuze?
6. Hoe zit het met de garantie en welke verplichtingen zitten hieraan (bijvoorbeeld onderhoud)
7. Wat is de meer of minderprijs van het zelf installeren?
8. Is er een bypass systeem en een resthardheid optie?
9. Hoeveel harskolommen zijn er?
10. Hoe lang duurt de regeneratie en wat is de kans dat ik op dat moment hard water heb?
11. Is er een alarm aanwezig wanneer het zout op is?
12. Is er een bescherming tegen overstromen?
13. Zijn er andere unieke eigenschappen die van belang zijn in mijn keuze?
14. Welk apparaat adviseren jullie bij xx aantal mensen in het huishouden?
15. Wat is de prijs incl. BTW en startzout?

Trollolololo

Speciaal voor de mensen van het werk: (DC in special)

Lol met buizen

Skip naar 2min; echt cool :)

Lezen

Het sijhcnt neit zeeovl uit te meakn in wleke vrolgode de letrtes van een worod satan. Als de eestre en de ltatsae letetr op de jsitue paatls saatn kun je de mesete wreoodn zednor peobmerln leezn. Dit kmot ddaorot je hrneesen geen aarpte ltretes leezn, maar hlee woredon.

IT-Categorieen van Vrouwen

Je wist het misschien nog niet, maar je kunt vrouwen indelen in IT-categorieen:

- De Windows-vrouw: Je weet dat ze veel fouten heeft, maar je kunt niet zonder haar.
- De Powerpoint-vrouw: Ze is ideaal, om haar te presenteren op feestjes.
- De Excel-vrouw: Men zegt dat ze veel kan, maar je gebruikt haar alleen voor de gebruikelijke 4 basisfuncties.
- De Word-vrouw: Zij verrast je steeds weer, maar er bestaat niemand op de wereld die haar werkelijk begrijpt.
- De DOS-vrouw: Iedereen had haar, maar niemand wil haar terug.
- De Backup-vrouw: Je dacht dat zij alles had, maar als het er op aankomt,valt je opeens op dat er iets mist.
- De Scandisk-vrouw: We weten dat ze veel goeds doet en dat zij alleen maar helpen wil, maar in principe weet niemand, wat zij werkelijk kan.
- De Internet-vrouw: Je moet betalen, om bij haar te kunnen zijn.
- De Server-vrouw: Als je haar nodig hebt, is ze altijd net bezig.
- De Screensaver-vrouw: Zij heeft werkelijk geen belangrijke functie, maar het is toch leuk om naar haar te kijken.
- De Hard-Disk-vrouw: Zij herinnert zich alles, op elk tijdstip.
- De E-Mail-vrouw: Van tien dingen die zij vertelt, zijn er negen absolute onzin.
- De Virus-vrouw: Net als je het niet verwacht, installeert zij zich in je woning en gedraagt zich daar als eigenaar. En als jij dan probeert haar te verwijderen, kom je er achter dat je veel zaken mist, maar als je haar niet verwijdert raak je alles kwijt.

Urban Sports!

1 2