Nieuwe auto, spullen zoeken en klussen

De afgelopen weken worden we een beetje geleefd. We zijn druk geweest met allerhande voorbereiding voor de woning. Onze planning is namelijk erg strak ingedeeld met 4 weken bouw, 1 week vloeren en 1 week keuken. Tussen deze tijd gaat nog de vloerverwarming gelegd worden.

Laten we bij het begin beginnen. Sinds 2017 ben ik weer in loondienst gegaan, daarbij horen ook andere voorwaarden als voorheen en één hiervan was een lease auto. Dus sinds maart rijdt ik een Tesla! Wat een pracht ding en wat rijdt het fantastisch!


Ik viel met mijn neus in de boter omdat ik een paar dagen nadat ik de auto had opgehaald direct naar WHD in Duitsland mocht gaan. Dit was een rit van ruim 600km. Dus genieten geblazen. Iets daarvoor hebben we de opening gehad van ons pand. Een geweldig succes met een fantastische opkomst.Dan natuurlijk het allerbelangrijkste: Onze nieuwe woning. Het is allemaal wat anders gelopen dan gepland. Ons eerste idee was namelijk om de vloeren te laten, de keuken te laten en ook zelfs boven de vloeren te laten liggen. Afijn, jullie voelen hem al aankomen: We gaan alles vervangen.... Hoe langer we bezig waren hoe meer dingen we zagen. Het was duidelijk dat de vorige bewoner een klusser was die vooral graag experimenteerde. Niets is echt tot in de puntjes uitgewerkt. Het is er, maar niet netjes. Daarop hebben we besloten om toch alles aan te pakken. Dit zorgde ervoor dat onze aannemer ook weer van alles extra tussendoor moest gaan passen. Uiteindelijk is dit gelukt. Erg fijn dat dit allemaal kan! Wat hebben wij tot dusver gedaan?

- De gehele badkamer gesloopt


- Alle Radiatoren verwijderd beneden
- Trappen en traphekjes geschilderd.
- Al het behang verwijderd


- Alle muren glad gemaakt en geschuurd
- Alle onderdelen van de ramen en muren verwijderd
- Alle gaten (tig tallen) dicht gesmeerd.
- Keuken laten afvoeren en tegels zelf eraf gehaald
- Alle laminaat verwijderd incl. ondervloer


- Alle noodzakelijke spullen uitgezocht voor de bouw
- Keuken en vloeren uitgezocht
- Bank uitgezocht (gisteren)
- Bijna al het behang gekochtDaarnaast natuurlijk de nodige mensen geregeld voor behangen, vloeren leggen, vloerverwarming leggen etc. Al met al heel wat stress en gedoe. Maar dankzij hulp van mijn ouders, Mirjams ouders en Jan zijn we een heel eind gekomen. Vooral mijn Vader heeft veel werk verricht in de afgelopen weken met de dagen dat hij heeft kunnen helpen met van alles en nog wat!

Morgen beginnen ze van de bouw en gaan ons huisje eindelijk vorm krijgen! Ik ben erg benieuwd en zal jullie op de hoogte houden!

Dorian 3 jaar

Ohoh, wat gaat de tijd toch snel! Dorian is alweer 3 jaar! Wat een kereltje is het al geworden.
Praten als de beste en eigenwijs als een kampioen. Ik vraag mij telkens af of Tiemen nu ook zo was of dat Dorian dit een beetje in extrema is soms. Het praten gaat in ieder geval steeds beter. Woorden als Beneden spreekt hij nu soms goed uit en andere veelvoorkomende woorden zijn ook goed verstaanbaar. Vooral de klanken midden in een zin zijn lastig nog voor hem evenals de R. Het is dan ook thuis blenge en bijvoorbeeld: waal gaan we naar toe?

Dorian verheugde zich al ruim een week op zijn echte verjaardag (vejaajag zoals Dorian het zegt). Ieder feestje vond hij een beetje extra leuk omdat hij wist dat ook hij jarig zou gaan worden.Een tijdje terug hadden we aan hem gevraagd wat hij graag zou willen hebben op de verjaardag, zijn antwoord: Een ipad en een fiets.


We zijn uiteraard voor de fiets gegaan en hij heeft deze dan ook van ons gekregen. Toen Dorian beneden kwam vond hij eerst de slingers vooral leuk: EEN FEESTJEU!!!!
Toen hij de fiets zag ging hij er op af en ging er direct op zitten om daarna af te stappen en de fiets te gaan knuffelen. Zo schattig!De dagen erop is hij flink verwend, eerst thuis, daarna bij Opa en Oma waar we de verjaardag hebben gevierd. Wat een feest zeg! Dorian genoot met volle teugen. Zijn verzameling cadeau's was dan ook niet mis!


De dag na al het feesten nog even bij het kinderdagverblijf een feestje gevierd en toen was het klaar..Nu moet hij weer een jaartje wachten en dan is ook hij alweer 4 jaar en gaat hij naar school..
Wat gaat het allemaal toch snel met die kleintjes..

Woning verkocht!

Soms is het even zoeken naar nieuws maar deze maand was toch wel een mooie doorbraak, nadat we een nieuwe woning hebben gekocht in December hebben we deze maand onze huidige woning verkocht na ongeveer 8 weken in de verkoop. De komende tijd kan iedereen dus heel wat woning updates van ons verwachten!


De verkoop van onze eigen woning is nog onder voorbehoud, maar we kunnen nu wel eindelijk gaan plannen! Dat hebben we direct maar in de praktijk gebracht door even een bezoekje aan de IKEA, een bezoekje aan de tegelwinkel en het uitkiezen van de badkamer meubels.
De nieuwe woning gaat voorzien worden van een nieuwe badkamer en we pakken al het grote schilder werk aan zoals de plafonds etc.
Binnenkort hierover meer!

Nu we de eerste stappen hebben gezet met het uitzoeken van "nieuwe" dingen hebben we toch wel echt steeds meer zin om in het nieuwe huis te gaan.
Ik ben ook vooral benieuwd hoe de kinderen straks omgaan met de nieuwe leef omgeving. De setting is heel anders, weliswaar met veel meer ruimte maar bijvoorbeeld school, opvang etc gaat toch allemaal veranderen.. SPANNEND!!

In memoriam

Op 07-01-2017 hebben we afscheid moeten nemen van Opa en overgrooot-Opa (Oude Opa) Sloot. De strijd is helaas verloren, maar de herinneringen blijven.

We hebben vorige week een mooie dienst gehad welke terug te vinden is online door te zoeken op kerken in Sibculo op: kerkomroep.nl

Kerstvakantie - Slagharen

Na de drukke maanden op het werk was het tijd voor ontspanning. Tiemen heeft dit jaar zijn eerste kerstvakantie en we hebben hiervan gebruik gemaakt door een weekje weg te gaan met z'n allen.

Niet te gek want er staan grote uitgaven op de planning want wij zijn voornemens om te verhuizen en hebben reeds een geaccepteerd bod op een nieuwe woning. We moeten alleen het financiële plaatje rond krijgen. Meer nieuws hierover volgt zodra beschikbaar!

De vakantie begon vrijdag avond met het kerstdiner van i3D, deze was weer super gezellig en overheerlijk! Dit jaar voor het eerst op het nieuwe kantoor te Rivium. Wat is er veel tijd in gaan zitten om alles op tijd klaar te krijgen. Gelukkig heb ik mijzelf er niet veel mee bezig gehouden. Er is behoorlijk wat bij komen kijken!


Na dit feest konden we ons klaar maken voor de vakantie, maar eerst hebben we samen op 1e kerstdag genoten van een heerlijk diner samen. In de avond de hele boel inpakken (de katten waren eerder al in Westerhaar gedropt). En 2e kerstdag rond de middag vertrokken naar Slagharen. We waren er uiteindelijk pas rond 15.30 waardoor we maar kort in het park konden zijn nadat we de nodige boodschappen hadden gedaan. 's Avonds hebben we gezellig zitten gourmetten.


Dinsdag ochtend zijn we gaan zwemmen met de kinderen en hebben ze op de middag even geslapen, helaas bleek dat even tot 15.30 te duren dus ook deze dag weer maar een beperkte tijd om in het park bezig te zijn. We zijn deze avond bij het buffet geweest en daarna gekeken naar de show die om 18.30 zou beginnen, maar dat bleek 18.00 te zijn. Dus op het moment dat wij naar buiten gingen was de show bijna ten einde. Wel hebben ze alles even goed van dichtbij kunnen bekijken, want het was zeker niet druk!
's Avonds hebben de kinderen even lekker zitten springen en dansen bij het kinderen entertainment half uurtje, daarna lekker naar bed.


Woensdag kwamen Opa en Oma Sloot met Josalyn op bezoek en zijn we gezellig met z'n alleen de hele dag op het park geweest, het was opvallend genoeg ook de meest drukke dag van de week. En misschien ook wel de koudste! We waren goed kapot tegen de avond. Bijna attracties gehad en super goed vermaakt! 's Avonds nog de show in zijn geheel bekeken en toen lekker onder de WARME dekbedden.
Donderdag was alweer de laatste volledige dag, we zijn deze dag eerst met z'n allen op het park geweest om de leukste attracties nogmaals te doen, dat ging ook makkelijk want erg druk was het niet. Op de middag gaan zwemmen en 's avonds weer lekker springen. De avond hebben we afgesloten met een familie pizza.Vrijdag vertrokken naar Westerhaar om daarna in Daarlerveen het nieuwjaar te gemoed te gaan.

Sinterklaas

Heerlijk avondje was gekomen! De kinderen waren letterlijk helemaal hyper want oooo.... Sinterklaas komt langs! Spanning en sensatie gegarandeerd natuurlijk.

We hebben Sinterklaas dit jaar gezellig met het eigen gezin gevierd, lekker rustig samen. Ik had daarvoor een filmpje laten maken op een website waarbij je dingen kon opgeven zoals wat ze graag eten, wat ze graag doen en welke dagelijkse dingen ze meemaken (denk aan naar school gaan, naar de kinderdagopvang, etc.) De jongens hebben aandachtig zitten kijken naar de film en waren o zo verbaast dat Sinterklaas zoveel over ze wist. Waar ze vorig jaar vooral de cadeaus leuk vonden was nu ook het verhaal spannend en is het geloof in Sinterklaas gebeuren.De zwartepieten discussie is natuurlijk heftig gaande: Wel of geen? En/of gekleurde pieten? Ik snap de ophef wel, maar de oplossing niet. De ophef over wel of geen zwarte pieten die gekleurde pieten... Alsof iemand daar om gevraagd heeft? Nee ze willen WEL of NIET zwart. Dus waarom doen we dan niet gewoon WEL en NIET zwarte pieten? Zelfs Tiemen had nu zoiets: Huh? Gekleurde pieten? Dat kan toch helemaal niet.... Ik moet dan gaan uitleggen dat die zichzelf mooi hebben gemaakt etc. Maar een kinderfeest met uitleg? Dat lijkt mij nooit de bedoeling..

Desondanks was het een heerlijke avond en later in de week deden ze het nog een keer dunnetjes (voor zover dat kan bij Opa's en Oma's die zo gek zijn met de kleinkinderen) bij Opa en Oma Nieboer en Sloot. Wat een feest!
Nu maar zorgen voor voldoende tijd om al deze leuke cadeaus te gaan proberen :)

En toen was het alweer December

Stiekem zet ik dit bericht even naar November omdat ik al jaren lang probeer iedere maand minimaal 1 bericht te plaatsen.
De laatste maanden komt dit neer op ook echt alleen dit ene bericht, druk druk!

November is toch wel echt de voorloop maand van alle gezelligheid en feeststemming. Zo ook bij ons, geen spannende zaken gebeurd behalve eigenlijk de intocht van Sinterklaas natuurlijk! De kinderen hebben weer heerlijk genoten van al dat lekkers en vooral van de spanning dat ze cadeautjes zouden krijgen natuurlijk!


De grap was er bij Tiemen en Dorian snel af toen ze 3 dagen snoep kregen: WIJ WILLEN GEEN SNOEP. Het snoepgoed ging dan ook daadwerkelijk niet op en de schoen bleef op een gegeven moment zelf met de zakjes staan. Is dit nu verwendheid? Of vinden ze het gewoon niet lekker? Beetje van beide denk ik dan maar...

Zonder al te veel afspraken en gedoe hadden we ook samen een avondje tijd om gezellig uit te gaan. En dat hebben we gedaan! Er gezellig samen gehad en erg fijn om soms gewoon even met z'n tweetjes te zijn.