In memoriam

Op 07-01-2017 hebben we afscheid moeten nemen van Opa en overgrooot-Opa (Oude Opa) Sloot. De strijd is helaas verloren, maar de herinneringen blijven.

We hebben vorige week een mooie dienst gehad welke terug te vinden is online door te zoeken op kerken in Sibculo op: kerkomroep.nl

Kerstvakantie - Slagharen

Na de drukke maanden op het werk was het tijd voor ontspanning. Tiemen heeft dit jaar zijn eerste kerstvakantie en we hebben hiervan gebruik gemaakt door een weekje weg te gaan met z'n allen.

Niet te gek want er staan grote uitgaven op de planning want wij zijn voornemens om te verhuizen en hebben reeds een geaccepteerd bod op een nieuwe woning. We moeten alleen het financiële plaatje rond krijgen. Meer nieuws hierover volgt zodra beschikbaar!

De vakantie begon vrijdag avond met het kerstdiner van i3D, deze was weer super gezellig en overheerlijk! Dit jaar voor het eerst op het nieuwe kantoor te Rivium. Wat is er veel tijd in gaan zitten om alles op tijd klaar te krijgen. Gelukkig heb ik mijzelf er niet veel mee bezig gehouden. Er is behoorlijk wat bij komen kijken!


Na dit feest konden we ons klaar maken voor de vakantie, maar eerst hebben we samen op 1e kerstdag genoten van een heerlijk diner samen. In de avond de hele boel inpakken (de katten waren eerder al in Westerhaar gedropt). En 2e kerstdag rond de middag vertrokken naar Slagharen. We waren er uiteindelijk pas rond 15.30 waardoor we maar kort in het park konden zijn nadat we de nodige boodschappen hadden gedaan. 's Avonds hebben we gezellig zitten gourmetten.


Dinsdag ochtend zijn we gaan zwemmen met de kinderen en hebben ze op de middag even geslapen, helaas bleek dat even tot 15.30 te duren dus ook deze dag weer maar een beperkte tijd om in het park bezig te zijn. We zijn deze avond bij het buffet geweest en daarna gekeken naar de show die om 18.30 zou beginnen, maar dat bleek 18.00 te zijn. Dus op het moment dat wij naar buiten gingen was de show bijna ten einde. Wel hebben ze alles even goed van dichtbij kunnen bekijken, want het was zeker niet druk!
's Avonds hebben de kinderen even lekker zitten springen en dansen bij het kinderen entertainment half uurtje, daarna lekker naar bed.


Woensdag kwamen Opa en Oma Sloot met Josalyn op bezoek en zijn we gezellig met z'n alleen de hele dag op het park geweest, het was opvallend genoeg ook de meest drukke dag van de week. En misschien ook wel de koudste! We waren goed kapot tegen de avond. Bijna attracties gehad en super goed vermaakt! 's Avonds nog de show in zijn geheel bekeken en toen lekker onder de WARME dekbedden.
Donderdag was alweer de laatste volledige dag, we zijn deze dag eerst met z'n allen op het park geweest om de leukste attracties nogmaals te doen, dat ging ook makkelijk want erg druk was het niet. Op de middag gaan zwemmen en 's avonds weer lekker springen. De avond hebben we afgesloten met een familie pizza.Vrijdag vertrokken naar Westerhaar om daarna in Daarlerveen het nieuwjaar te gemoed te gaan.

Sinterklaas

Heerlijk avondje was gekomen! De kinderen waren letterlijk helemaal hyper want oooo.... Sinterklaas komt langs! Spanning en sensatie gegarandeerd natuurlijk.

We hebben Sinterklaas dit jaar gezellig met het eigen gezin gevierd, lekker rustig samen. Ik had daarvoor een filmpje laten maken op een website waarbij je dingen kon opgeven zoals wat ze graag eten, wat ze graag doen en welke dagelijkse dingen ze meemaken (denk aan naar school gaan, naar de kinderdagopvang, etc.) De jongens hebben aandachtig zitten kijken naar de film en waren o zo verbaast dat Sinterklaas zoveel over ze wist. Waar ze vorig jaar vooral de cadeaus leuk vonden was nu ook het verhaal spannend en is het geloof in Sinterklaas gebeuren.De zwartepieten discussie is natuurlijk heftig gaande: Wel of geen? En/of gekleurde pieten? Ik snap de ophef wel, maar de oplossing niet. De ophef over wel of geen zwarte pieten die gekleurde pieten... Alsof iemand daar om gevraagd heeft? Nee ze willen WEL of NIET zwart. Dus waarom doen we dan niet gewoon WEL en NIET zwarte pieten? Zelfs Tiemen had nu zoiets: Huh? Gekleurde pieten? Dat kan toch helemaal niet.... Ik moet dan gaan uitleggen dat die zichzelf mooi hebben gemaakt etc. Maar een kinderfeest met uitleg? Dat lijkt mij nooit de bedoeling..

Desondanks was het een heerlijke avond en later in de week deden ze het nog een keer dunnetjes (voor zover dat kan bij Opa's en Oma's die zo gek zijn met de kleinkinderen) bij Opa en Oma Nieboer en Sloot. Wat een feest!
Nu maar zorgen voor voldoende tijd om al deze leuke cadeaus te gaan proberen :)

En toen was het alweer December

Stiekem zet ik dit bericht even naar November omdat ik al jaren lang probeer iedere maand minimaal 1 bericht te plaatsen.
De laatste maanden komt dit neer op ook echt alleen dit ene bericht, druk druk!

November is toch wel echt de voorloop maand van alle gezelligheid en feeststemming. Zo ook bij ons, geen spannende zaken gebeurd behalve eigenlijk de intocht van Sinterklaas natuurlijk! De kinderen hebben weer heerlijk genoten van al dat lekkers en vooral van de spanning dat ze cadeautjes zouden krijgen natuurlijk!


De grap was er bij Tiemen en Dorian snel af toen ze 3 dagen snoep kregen: WIJ WILLEN GEEN SNOEP. Het snoepgoed ging dan ook daadwerkelijk niet op en de schoen bleef op een gegeven moment zelf met de zakjes staan. Is dit nu verwendheid? Of vinden ze het gewoon niet lekker? Beetje van beide denk ik dan maar...

Zonder al te veel afspraken en gedoe hadden we ook samen een avondje tijd om gezellig uit te gaan. En dat hebben we gedaan! Er gezellig samen gehad en erg fijn om soms gewoon even met z'n tweetjes te zijn.


En we zijn weer een maandje verder

En weer is een maand voorbij gevlogen daadwerkelijk. Als ik moet ga bedenken wat ik gedaan heb dan moet ik daadwerkelijk foto's terug gaan kijken. Best wel bizar hoe snel de tijd gaat, het lijkt wel alsof dat tweede gedeelte van het jaar altijd stukken sneller gaat. Laten we dan toch maar beginnen met een korte samenvatting:

Afgelopen weekend een slopende tennis pot gehad welke ik helaas verloren heb met 7-5 en 7-5, de zondag hebben we de verjaardag van Kai gevierd. Tiemen en Feline hebben zich prima vermaakt en hadden het helemaal naar de zin samen.


We hebben een aantal hele leuke dingen gedaan in de afgelopen weken met de kids. Zo zijn we naar het spoorweg museum geweest, het was een week lang chuggington week. Eerst met de bus en trein er naar toe, daar veel treinen bekeken, treinen gebouwd en een show bekeken. Na een heerlijke middag met de bus weer terug. Al met al een hele rit, maar de kinderen vonden het heerlijk! Ook hebben ze meerdere bezoekjes gehad aan de speeltuin toen papa aan het tennissen was en zijn ze gezellig mee geweest met een hele fiets en boottocht naar Rotterdam.
Het weekend daarvoor hadden we verjaardag van Opa Sloot, het was een leuke dag en we hebben samen genoten van ieders aanwezigheid.

Ondertussen ook nog de vaatwasser laten maken die defect was en heel veel avonden gewerkt. Deze maand moet ik hierin wat minderen, kon het na zoveel avonden toch best wel merken dat ik wat onrustig was gedurende de dag. Zo krijg ik hopelijk ook weer wat tijd voor dit blog!

Last but not least zijn we na 10 jaar vertrokken van de Meent naar het Rivium in Capelle. Een kantoor meer dan 10x zo groot. Een prachtige stap naar een mooie toekomst!Familie foto's

Het was alweer een tijd geleden dat we familie foto's hadden laten maken. Na een spontaan contact op facebook een afspraak gemaakt met Lisanne om foto's te maken in Twente. De foto's zijn super leuk geworden!
Ander nieuws deze maand:

- Rick is verhuist naar het nieuwe pand op Rivium.
- Mirjam is haar proeftijd door en mag nog 5 maanden verder
- Dorian een dagje ziek geweest maar weer beter
- Tiemen heerlijk aan het kletsen en vindt school helemaal geweldig, ook alles over God en Jezus vind hij erg leuk

En ik denk nog veeeel meer dat wij door de drukte helemaal vergeten zijn. Vandaar ook mijn korte berichtje hier!

Vakantie en school

Na de week vakantie met onze ouders waren wij nog een weekje vrij. Eerst hebben gekeken of wij deze week ergens naar toe gingen, maar al snel bleek dat de kosten ondanks dat het last-minutes waren toch behoorlijk hoog uitvielen. Om deze reden maar besloten om een paar dagen uit te gaan. Zondag zijn we samen naar de bios geweest om de film van Casper en Emma te bekijken. Dit ging erg goed, beide vonden ze het erg leuk! Ook op het lijstje stond al heel lang de Efteling en dit is dan ook het eerste park geweest die we bezocht hebben. Bewust een qua weer iets wat mindere dag uitgekozen zodat het niet zo druk zou zijn. En dit bleek uiteindelijk prima! Het miezerde de hele dag een beetje, maar dat was goed vol te houden. Daarbij zijn wachtrijen vaak goed overdekt.De jongens hebben zich opperbest vermaakt met de Trein, roodkapje, de boze wolf en natuurlijk de favoriet de sprookjesboom. Het was ver na 20.00 dat we naar huis gingen, de jongens wilden echt alles zien en de sprookjesboom moest zelfs 2 keer bezocht worden.Twee dagen na de Efteling zijn we naar de Juliana toren geweest. Een heel andere setup waarbij het park zelf heel erg op elkaar is gepakt waardoor je al heel snel een super druk gevoel hebt. Het is bijna ene veredelde speeltuin. De attracties daarentegen waren zeer geschikt voor de jongens en ze vonden het ook echt leuk! Jammer genoeg was het behoorlijk druk die dag waardoor de wachtrijen soms wat langer waren. Na het bezoek aan de Julianatoren zijn we (keuze van Tiemen) Pizza gaan eten. Fantastisch was het weer toen we tussen 2 pizzeria's stonden (tegenover elkaar) en Tiemen hardop riep: Hier moeten we eten Papa, die andere is niet leuk. Zo gezegd zo gedaan. Na het eten zijn we door gereden naar Twente voor de verjaardag van Pa Nieboer, een extra feestje voor de kinderen om hun Opa's en Oma's te zien. Omdat we er wat langer waren hebben we ook even wat tijd kunnen besteden om de (zoals Tiemen het zegt) "oude" Opa en Oma's te bezoeken.

Na deze week moesten we weer aan de bak. Mirjam voor het eerst bij haar nieuwe werkgever nu ze is gestopt bij i3D. Ook dat was weer even spannend. Ondertussen is ze al helemaal ingeburgerd. Maar niet alleen voor Mirjam was het spannend, ook Tiemen moest na een weekje KDV naar school toe. Eerst heeft hij afscheid genomen van zijn vriendjes en vriendinnetjes. Ze zullen hem vast missen want hij was meestal wel geliefd bij de kids.En dan die maandag, de eerste schooldag. Tiemen had er echt super veel zin in, hij had het er al weken over en dan is het zover! Hij stond als eerste buiten om snel naar school te gaan.Wij zijn de eerste dag uiteraard mee geweest om even te proeven van de sfeer. Tiemen heeft een klein groepje van 8 kids die uiteindelijk gaat groeien naar een groep van bijna 30. Voor Tiemen ideaal om klein te beginnen en groot te eindigen. Dorian moet nog wel een beetje wennen aan het feit dat hij alleen naar de opvang gaat, maar dit gaat ook steeds beter.Ondertussen zitten we weer helemaal in het werk / weekend ritme en loopt alles zijn gangetje. Iedere door de weekse dag nog steeds 3 gerechten van de maaltijd box en de andere dagen makkelijk of zelf snel-gemaakt eten. Verder bij ons gezinnetje geen grote bijzonderheden, ook wel eens lekker. Helaas wel wat minder nieuws over mijn Opa die al meerdere keren is opgenomen met maag klachten en nu thuis zit met een sonde om aan te sterken voor een operatie om deze te verwijderen.

1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 39