Directadmin PHP upgrade 5.3 naar 5.4

Tijdens een php update kwamen er wat errors naar voren:

Eerst kwam deze:

Installing PEAR environment: /usr/local/lib/php/
PHP Warning: Unknown: open_basedir restriction in effect. File(pear/install-pear-nozlib.phar) is not within the allowed path(s): (/tmp) in Unknown on line 0
PHP Warning: Phar::mapPhar(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/directadmin/custombuild/php-5.5.0RC1/pear/install-pear-nozlib.phar) is not within the allowed path(s): (/tmp) in /usr/local/directadmin/custombuild/php-5.5.0RC1/pear/install-pear-nozlib.phar on line 1119
PHP Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(install-pear-nozlib.phar) is not within the allowed path(s): (/tmp) in /usr/local/directadmin/custombuild/php-5.5.0RC1/pear/install-pear-nozlib.phar on line 1236
PHP Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(install-pear-nozlib.phar/index.php) is not within the allowed path(s): (/tmp) in /usr/local/directadmin/custombuild/php-5.5.0RC1/pear/install-pear-nozlib.phar on line 1236
PHP Warning: require_once(phar://install-pear-nozlib.phar/index.php): failed to open stream: phar error: invalid url or non-existent phar "phar://install-pear-nozlib.phar/index.php" in /usr/local/directadmin/custombuild/php-5.5.0RC1/pear/install-pear-nozlib.phar on line 1236
make[1]: *** [install-pear-installer] Error 255
make: *** [install-pear] Error 2

Dit is op te lossen door de huidige php.ini tijdelijk ergens anders te kopieren:

1. Zoek de config file: php -i | grep 'Configuration File'
2. LETOP, vervang dit met de eigen locaties!! mv /usr/local/etc/php5/cgi/php.ini /usr/local/etc/php5/cgi/php.ini.back
3. cd /usr/local/directadmin/custombuild
4. ./build update
5. ./build php n

Hierna kreeg ik een suPHP error:

Invalid command 'suPHP_Engine', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

Dit is op te lossen door:

1. cd /usr/local/directadmin/custombuild
2. ./build update
3. ./build clean
4. ./build suphp y
5. ./build rewrite_confs > Zorg dat je backups hebt!

Krijg je dan nog een fout dan moet je even suPHP users toevoegen bij de webmail etc:

vi /etc/httpd/conf/extra/httpd-suphp.conf

Toevoegen:

suPHP_UserGroup webapps webapps

Nu zal Alles weer werken als een zonnetje, vergeet niet de modules die je geinstalleerd hebt weer terug te activeren zoals bijvoorbeeld zend.

WPC 2015

WPC 2015Sinds ongeveer een jaar zijn onze banden met Microsoft aangehaald en zijn we gestart met Azure Pack. Vanuit deze actie zijn we uitgenodigd om te komen op WPC 2015. Ik en Danny zijn vol enthousiasme vertrokken naar het warme Orlando. En warm dat was het! Maar niet alleen de temperaturen, ook het gevoel van samen zijn was sterk aanwezig, concurrenten spreken open met elkaar en maken het netwerken erg leuk. De sessies die we daarnaast bijwonen zijn leerzaam en laten ons op een andere manier nadenken over dingen. Erg leerzaam. Aan het einde van de week zijn we wel een beetje sessie moe, maar het was een zeer inspirerende week waarin we niet alle meningen delen van de sprekers, maar wel alle meningen hebben opgeschreven zodat mensen een stukje mee kunnen krijgen van het gevoel welke wij ervaren hebben.
Samenvatting:

Danny en Rick hebben WPC2015 bezocht, de deelname aan dit event komt voort uit onze cloud strategie op Azure Pack. De gehele samenvatting van alle sessies bestaat uit meer dan 10 pagina’s aan feedback en markttrends. Microsoft heeft daarnaast zijn missie veranderd: Empower every person and every organisation on the planet to achieve more.
Zelf hebben we veel nieuwe kennis opgedaan en mensen leren kennen. Alle CEO en COO’s waren aanwezig. Sales leek alleen welkom op de beursvloer, want die waren zo goed als niet aanwezig bij de “normale”bezoekers van WPC. Voornamelijk, CEO, COO en CTO’s. We hebben dan ook ons best gedaan om het netwerken en de sessies zo goed mogelijk te combineren. Microsoft heeft het echt fantastisch geregeld. Iedere 10 meter stond iemand en dat voor een pand van meer dan 2km omtrek. De sessies vertelde eigenlijk een aantal dingen:

1. Traditionele Sales gaat verdwijnen, alles draait om terug kerende omzet/winst op basis van gebruik. Geen gebruik is geen business.
2. Cloud first, Mobile first, dit zijn de 2 dingen waar enorme groei in verwacht wordt door MS. Mobiliteit en Cloud, deze twee zaken gaan natuurlijk hand in hand.
3. Partners, partners zijn voor Microsoft belangrijk maar ze willen ook dat partners met partners gaan werken om zo SAMEN sterk te gaan staan. Een ISV met een IAAS provider bijvoorbeeld. Samen deals closen en samen verder komen.

Vanuit Nederland zijn alle targets gehaald, voor volgend jaar ligt er een grote ambitie. Ze gaan iedereen helpen waar nodig en raden aan iedere maand bij de NL updates aanwezig te zijn.i3D zijn call to Action: Azure pack afmaken, koppeling maken naar de public cloud en dit aanbieden, partnerships sluiten.

Business Regatta 2015

Net als vorig jaar gingen we met een heel groep fanatiekelingen de boot op.
Het was weer een prachtige dag met veel zon. Van de 30+ graden aan land hadden we niet zoveel last, we hadden vooral een lekker biertje, veel leuke gesprekken en een koel briesje.Helaas waren we dit keer niet zo goed als de vorige keer, mede door onze boot die veel wind nodig had om kans te maken, helaas bleef deze uit en werden we laatste. Niet geheel laatste, want er waren ook mensen die moesten opgeven vanwege de slechte wind.

Leuke webhosting links

Wordpress hacks opsporen, voorkomen en verwijderen

Microsoft Exchange 2010 naar 2013

Overzetten contacten van Android (samsung) naar nieuwe Android (Samsung)

Gisteren ontving ik mijn Samsung S6.
Hoogste tijd om alle frustraties van de s4 achter me te laten en opnieuw te beginnen.

Eén van mijn grootste irritaties was de hoeveelheid contacten en de grote aantal zooi wat er tussen stond.
Maar hoe ga je dit oplossen? Want de export is een Vcard (VCF) en om het te bewerken wil je eigenlijk een Excel (CSV).
Ik ben een heel tijdje bezig geweest om de snelste en makkelijkste manier te vinden.
Graag deel ik deze met jullie:

1. Maak een export van ALLE contacten op je oude telefoon
2. Kopieer deze export naar je pc/laptop
3. Ga naar deze pagina: http://labs.brotherli.ch/vcfconvert/ en kies voor: CSV, Semicolon + add header line, UTF 8.
3a. Dan het mooiste gedeelte, zet het vinkje: vCards with phone numbers only.
3b. Bij modifications heb ik er voor gekozen alle 0031 te vervangen met een 0, dit omdat het enigste gebrek aan deze tool is dat hij geen + meeneemt met de omzetting.
4. Sla de CSV op en open hem
5. Selecteer de velden die een telefoonnummer bevatten en zet het veld op de cel eigenschap: Speciaal > Telefoonnummer
6. Sla het bestand op
7. Importeer het bestand bij Gmail
> Je kunt vanaf dit punt besluiten om je contacten vanuit Gmail te gaan beheren, ik doe dit liever niet dus heb de volgende stappen nog ondernomen:

8. Exporteer het bestand bij Gmail als VCF
9. Open het bestand op je PC om te controleren of het werkt (rechtermuisknop openen)
10. Kopieer het VCF bestand naar je telefoon
11. Importeer de bestanden naar de telefoon
12. Verwijder de contacten uit gmail om dubbele contacten te voorkomen.

KLAAR!

En je hebt een schone telefoon met alleen contacten die een telefoonnummer hebben! Ik ging van 3000+ naar 177 contacten!

1 3